Nu tillhör den det förflutna (?)

Jag var och lämnade in min RET för en timme sedan, lycka!
Skönt att slippa tänka på den mera nu.. håller tummarna för att jag blir godkänd.

Kommer att vara frånvarande idag, har en del att göra. Uppdaterar troligen imorgon igen.
Pusspuss

Gårdagens biobesök

Var som sagt och såg Marley och jag med Emma igår.
Vi trodde båda att det skulle vara en lättsam, rolig familjefilm, men den fick sig ett litet tvist på slutet och vips så satt vi i tårar.
Av kritikerna har den tydligen blivit sågad men jag tyckte det var en mysig film med skratt och tårar. En perfekt rulle då man vill ha något lättsamt som man inte behöver tänka så mycket till.
 Sen blir jag bara mer och mer förälskad i Jennifer Aniston charm efter varje film jag ser med henne. Hon är riktigt bra!
Nästa film att se: En shopaholics bekännelser

Tune of the dayMåns Zelmerlöw - Hope and Glory
En lugn version, helt i min smak. Tack för tipset Elin!

Björn är borta hela dagen

Idag är det söndag, det är en härlig vårdag och jag är ledig.
Började dagen med att gå ner till tvättstugan, laddade maskinerna och när jag ska trycka på startknappen fungerar det inte, det är ingen ström på. Klockan var strax före nio och när jag inser att det inte fungerar kollade jag på bokningstavlan. Tiden som jag bokat existerade inte. På söndagar finns det ingen tvättid mellan 7-12, vilket jag helt och hållet hade missat. Det dumma är att eftersom att jag hade stängt luckorna på tvättmaskinerna går dom inte att öppna igen förrän man tvättat.
Jag fick boka den andra tvättstugan (12-16) och sedan när klockan blev 12 fick jag springa ner och förklara läget för dom som skulle ha tvättstugan som jag blockerade. Hon var förstående och vi bytte tvättstuga med varandra. Så typsikt, varför ska man inte kunna öppna luckan?
 I övrigt så har jag hunnit att sola solarium, städat undan här hemma och dammsugit idag, och sist men inte minst så har jag, hör och häpna, skrivit klart min Ret.
Ska läsa igenom den om en stund... sen skrr ut skiten och lämna in den.
Ikväll blir det Marley och jag tillsammans med Björns syrra Emma.

Lite härliga vårbilder från förra veckanIngen vanlig fredag

Gokväll gottfolk!
Kom hem från jobbet för en stund sedan... Fick äran att komma sent idag så imorse hann jag med att sola solarium, plugga och plocka iordning lite. Imorgon får jag också komma sent, när jag vill tom.. så jag ska upp till halv nio, ut och promerna med J klockan nio och sen ska jag sola igen. Sen blir det förhoppningsvis lite plugg innan jag pallrar mig iväg till jobbet.

På söndag är jag LEDIG!
Nu ska jag se vem som vinner lets dance och sedan ska jag plocka lite i mina kläder i väntan på att Björn ska komma hem.
Puss

Känsla av tacksamhet

Jag är så tacksam för mina älskade vänner hemma i Härnösand, mina nyfunna vänner - nollekompisar, klasskamrater, kollegor. Jag är tacksam över min familj - pappa, mamma, systeryster, faster, farfar och dom som finns med i deras liv och bidrar till den dom är.
Jag är tacksam för att jag har min älskade Björn som står vid min sida i vått och torrt och visar mig så mycket respekt och hjälper mig mer än vad som står i hans makt, hur otroligt det än låter.
Jag är tacksam för att jag har ett jobb att luta mig på, skolan som trotts många krav ger mig trygghet, jag har en lägenhet - ett hem som jag får dela med den jag älskar och jag bor i en stad där jag trivs väldigt bra.
Jag är tacksam att mina svärföräldrar är öppna och välkomnande, att de gav mig ett hem när jag flyttade ner utan någon direkt säkert om skola och jobb och att de ställer upp på mig när jag behöver hjälp.
Jag har så mycket att vara tacksam mot och jag är så glad att jag har så många att dela mitt liv med. Alla är ni ovärderliga och fantastiska på erat sätt. Jag hoppas att ni var och en vet att det är ni som förgyller mina dagar, får mig att må bra och ger mig motivationen att ta nästa steg.
Jag älskar er

Och jag saknar er hemma i Härnösand väldigt mycket, men jag vill kunna säga det på ett sätt som inte ger er känslan av att jag inte trivs här, för det gör jag. Det bästa, om jag fick bestämma och om jag fick vara lite (väldigt) självisk, vore att ni alla, tog erat pick och pack och flyttade ner hit, till mig. Då skulle det vara komplett

"vi installerar inte nr som går till andrahandsgäster"

Måste få dela med mig utav en sak, som enligt mig, är helt befäng.
Just nu håller man på att installera porttelefoner i hyreshuset där vi bor för att bla minska åtkomsten för obehöriga. Visst, så långt är det jättebra.
Sen får vi hem en lapp med ett angivet nummer som kommer att bli uppringt varje gång någon vill besöka oss. Grejen är att numret tillhör Björns bror Ola som vi hyr utav i andra hand. Ola har inte bara flyttat till Göteborg han har också nyligen bytt nummer, vilket leder till att numret på lappen som vi fick hem inte leder någonstans.
Därför fick jag skicka ett mail till ansvarig på hfab (hyresgästföreningen) och lämna mitt mobilnr istället, eftersom att det stod att om det var felaktigt nummer på lappen skulle man meddela detta innan installationen genomfördes.
Som svar får jag tillbaka "vi installerar inte nr som går till andrahandsgäster".
What?! Så tanken är alltså att varje gång någon ska komma och besöka oss utan att vi vet om det så de måste ringa på nere vid porttelefonen så kommer signalen att gå till Olas telefon i Göteborg? Nu är ju fallet, som jag sa innan också, att Ola bytt nummer.
Bra jobbat hfab. Ska bli kul att se hur de löser detta.
Jag skickade ett mail tillbaka så nu väntar jag på svar igen...

Dagens händelser

Idag ska jag iväg på utbildning på tylebäck, 8.30-17.00, det ska bli riktigt roligt faktiskt :)
Hoppas det blir en rolig och lärorik dag fylld av skratt och nya bekantskaper.
När jag kommer hem ikväll så blir det tacos och sedan måste jag ta tag i "Reten" (tre små uppsatser i en som ska in på fredag...och jag har inte kommit så långt).

Älsklingen har prov idag, i affärsjuridik om jag inte minns fel. Lycka till gubben!
Jag kan bli riktigt avundsjuk på honom.. han tar upp boken kvällen innan provet, läser en timme eller två och sedan får han VG på provet, de aset.  <3

Tune of the dayCeline Dion - To love you more
Fruktansvärt fin låt. Lyssna och njut!

Någon som står mig nära

Du berättade att du skulle till läkaren följande dag. Du bad mig att tänka extra mycket på dig.
Och det gjorde jag. Men det räckte inte. Jag är ledsen. Så ledsen.

Du förtjänar det inte.
<3

Varning! Innehåller gnäll

Idag är jag inte motiverad för någonting.
Jag skulle behöva plugga men jag jobbar tyvärr hela dagen.
Hade velat gå en långpromenad också men är inte så sugen på det efter tio ikväll.
Kanske blir det nå plugg ikväll (?) men jag tvivlar starkt.

Tänkt att få vara ledig en hel helg? Koppla av, gå promenader, dricka nå gott och umgås med vännerna och  kärleken.
Jag har jobbat varje helg sedan andra helgen i januari. I need a break. En helledig helg vore på sin plats!


Man kan välja att se det som ett problem.. eller inte

Jag har fått en "normal" dygnsrytm tack vare dom senaste två veckorna.
Det finns två sätt att se på saken...
Bra är att jag kommer upp i tid på morgonen och känner mig till och med utvilad.
Dåligt är att jag lägger mig mellan tio och elva och sista timmen som jag är vaken är jag astrött så nå vidare sällskap är jag inte.

Innan gick jag och la mig runt ett-snåret och var astrött när jag skulle upp till skolan 8.00... då jag var ledig sov jag till 10-11. Visst, 10 kanske inte är så sent men innan man gjort sig iordning och så är klockan rätt mycket.. dessutom är jag ju fortfarande trött.

Så jag skulle nog säga att de senaste två veckorna gjort mig gott. Men har lite dåligt samvete för att jag går och lägger mig klockan tio en fredagkväll.
Nu ska jag göra mig redo för jobbet. Tjingeling!

Tune of the weekAlesha Dixon - The boy does nothing
Glädjespridare :) Älskar gunget i den!

Det är bara helgen som står i vägen

Idag är det sista dagen på praktiken vilket innebär att nästa vecka är jag tillbaka i skolbänken. På gott och ont.
Den här praktikveckan har inte varit lika bra och givande som förra.. men det sa jag till mina handledare, jag konfronterade dom med hur jag kände och upplevde en specifik sak som upprepade gånger hänt under veckan. De bad om ursäkt och påpekade att det inte alls hade varit medvetet. Men nu vet dom och nu kan dom ändra på det - bli mer medvetna.
Vilket fall.
Vädret den här veckan har varit strålande, riktigt vårväder. U-N-D-E-R-B-A-R-T !

Nu ska jag kila, borsta tanden, hoppa in i bilen och köra upp till skolan. Idag ska jag ha samling med dom små liven.

Från svartvitt till färg

Något som är bra med att bo här nere, jag som inte är någon vintermänniska, är att det knappt lägger sig någon snö under hela vintern.
Och kommer det någon snö så är det mina vänner SNÖKAOS. Rätt komiskt faktiskt och i många fall rätt patetiskt :P Kanske inte för hallandsborna men för mig som kommer från norrland.
 Vilket fall, snön ligger alltifrån en timme till en dag. Men det måste påpekas att under en period i vintras så låg snön kvar en hel helg. Det var inte mycket snö, men det är en annan sak.Det är kul att det kan vara så stor skillnad i samma land.
Men det måste sägas, även om jag inte gillar snö så hade det faktiskt varit roligt att få spendera en dag med pulkåkning, snöbollskrig, grillkorv och vännerna!I feel funny...Haha stackars liten! Jag har länge velat dela med mig utav detta klippet men har inte fått tummen ur. Men här kommer det!


"Om man bokar i tid blir det billigare"Biljetterna i min hand. 8-15 juni, lagom till syrrans student åker jag och Björn upp till Härnta och hälsar på.
Jag längtar! Det var länge sedan jag var hemma.. Senast var nyår och jag hinner inte med någon tur innan sommaren. Så studenten får det bli, ett ypperligt tillfälle att åka och träffa familjen :) Och vännerna såklart!
Ca 3månader kvar. Nedräknigen har startat.

Vårtecken

Idag såg jag årets första myror.. det kryllade av dom...inomhus. Usch
Jag gillar inte kryp... storlek och model har ingen betydelse.
Jag minns när jag hade strövarträff och barnen jagade mig med myror på händerna... huga. Linda var skyldig till det tror jag?
Hemska tider...


Värst med kryp är känslan jag får i kroppen efter att ha upptäckt dom.. det kryper i hela mig. Om möjligheten finns brukar det oftast resultera i en dusch.

Helgen som varit

Go kväll älskade läsare!
Igår var jag ledig, det var helt underbart.. sov till halv ett, klev upp halv tre, städade och såg på tv och la mig igen vid ett.
Vaknade imorse pigg och utvilad.
Idag har jag jobbat mellan 10.45-22.00, första gången på länge som jag kände att jag inte höll på att somna under arbetspasset... visst gäspade jag men inte av trötthet..

Nu ska jag se på Herre på täppan med Björn och imorgon börjar en ny praktikvecka. 8.00 i Kärnhuset, I'll be there.


Ps. Jag är så glad att inte bidrag nummer två "snälla, snälla" vann melodifestivalen. ds

Slutet på veckan

Då var det sista dagen på förskolan. En hel vecka har gått och det är dags att säga tack och hej.
Min handledare frågade efter mitt mobilnummer igår så att hon kunde ringde om de krisade på personal någon gång :) Det tycker jag är bra betyg!
 Jag börjar 7 och slutar 13 och börjar 13 på bion och slutar närmare 22. Jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det.. men förhoppnigsvis kan Björn skjutsa mig så går det lite fortare.

Nu ska jag skriva ihop en lapp... orkar inte gå in på om vad just nu..
Inte så viktigt (för er).
Pusshej, ha en bra fredag!

Framgång

Fick besked igår att jag klarat salstentan som jag skrev för snart tre veckor sedan! Jippi!
Vilken lättnad, helt underbart.
Så nu var första delkursen på dom närmast tre åren historia.


Det borde finnas en lag

Det borde vara förbjudet att behöva kliva upp klockan sex på morgonen för att sedan börja jobba klockan sju..
Jag kommer ju vara minst lika grinig som barnen.
Det här håller inte...

Men gud så pinsamt :P

Igår eftermiddag satt jag och målade en teckning tillsammans med en tjej på förskolan.
När jag ritat ett träd och lite blommor så frågor hon vem som ska få min teckning.. Jag svarade "Jag vet inte... kanske...min pojkvän".
Flickan tittade på mig och sa "nej du har ingen pojkvän".
Jag svarade att det hade jag visst det och flickan blev tyst och man kunde se hur hennes tankar sprang omkring, hon funderade en kort stund och sa: "men då har du PUSSAT honom!!!".
Hahaha. "Ja det har jag".
Dom är söta dom små liven :)

Om en halvtimme börjar dagens arbetspass.. är inte lika laddad som igår men det ger väl med sig?..
Hejdå


Dolly Parton och jag idag

Idag är det första dagen på praktiken i förskolan (dagis) som ska vara i en vecka. Nästa vecka ska jag vara på ett annat ställe och testa på förskoleklassen och fritids, därefter - tillbaka till skolbänken.
Idag jobbar jag 9-17 och ikväll ska jag verkligen verkligen verkligen försöka åtminstone att läsa lite i böckerna så att jag någon gång inom en snar framtid kan börja skriva på RETen.

Jag skulle vilja gå på bio ikväll men jag vet inte riktigt om jag orkar... och om jag borde? Troligen inte...
Hade annars velat se Changeling, den verkar jättebra och dom som sett den gillar den skarpt. Tanken var att jag skulle sett den igår medan Björn kollade på hockey men min dejt ville skjuta på det.
Men men, det kommer nya chanser :)
 Något som är roligt med den filmen är att den har otroligt många uttal i folkmun :D Min favorit är nog "tjingeling".

Ha en bra dag! Nu ska jag snart bege mig..
Puss :)

FilmtipsVi var på personalvisning av Män som hatar kvinnor igårmorse med tillhörande frukost :)
Väldigt trevligt!

Filmen var otroligt bra! Grym, otrevlig men fantastiskt bra.
Jag kan tycka att svenska filmer sällan är bra, men deckare är vi faktiskt duktiga på.
Ett teckan på att en film är bra är när man glömmer bort tiden och upplever att det bara gått en timme när det i självaverket gått 2½timme.
Jag rekommenderar den varmt!
Fem toasters

Huga huga sommarstuga

Varför är det alltid regn och dåligt väder när man är ledig och strålande solsken när man jobbar?
Jag har min lediga dag idag och självklart faller det regndroppar från ovan.. Jag känner mig grymt omotiverad att plugga.. helst av allt skulle jag vilja slå på en eller tre filmer och slappa i soffan hela dagen men det har jag inte riktigt tid med :(


Den kommande veckan är brutal..
Praktik och jobb omvartannat.
Måndag - Praktik 9-17
Tisdag - Praktik 8.30-15.45, jobb 16-21.45
Onsdag - Praktik 7-13.30, jobb 16-21.45
Torsdag - Praktik 7.45-16, jobb 16-22
Fredag - Praktik 7-13, jobb 14-21.45 ?
Lördag - LEDIG
Söndag - Jobb 12-21.45?

Vad vore livet utan jobbet?

Igår var det skola och jobb, idag är det möte och jobb och imorgon är det bio och jobb.
SÖNDAG ÄR JAG LEDIG :D
Fast då ska jag plugga... måste börja skriva på min RET-uppsats.. jag försökte börja igår men det stod helt stilla. Usch. Jag gillar inte alls denna eximinationen.
 Jag skulle behöva hjälp...

Åt helvete


Länge har mitt cykellås strulat. MEN det har alltid gett med sig och uppfylt sitt syfte.
På hemvägen ifrån T & T igår stannade jag till både på hemköp och på grottans blommor. Vid hemköp gick det väldigt trögt och vid grottans gick det inte alls att få igen det.
När jag sedan kom hem stod jag i 10minuter och försökte få låset att gå runt, utan resultat.
Prackade på mig alla varorna igen och drog ner cykeln i förrådet.. tänkte att det var bättre att den står där olåst än ute på gatan.
.....Försökte ytterliggare 5minuter utan resultat.
Fly förbannad och extremt kissnödig började jag klampa upp för trapporna. Dörren var såklart låst.
I 20minuter höll jag och Björn på att försöka få ur nycklen ur låset eftersom att den så snällt hade fastnat. Fyfan vad arg jag var.. och med det var min dag förstörd.

Min bästa vän

Min bästaste Elin fyllde 21 år igår.
Jag kunde tyvärr inte vara där och dela dagen med henne eftersom att det är 95mil mellan oss :(
 


I taket lyser stjärnorna

Igår var jag och Matilda och såg  "I taket lyser stjärnorna " på bio. Vi tyckte att den var bra :) I början tyckte jag den var lite fjantig men den blev bättre och bättre och tillsist satt vi båda i tårar.
 När jag kom hem pluggade jag lite och sedan slog jag och Björn på en film att somna till. Perfekt kväll.

Idag ska jag hälsa på Tittie och lille, otroligt söta, Theodor, väntar på klartecken sen sticker jag! :)
Undra om hon märker om jag snor med honom hem sen?

Fortsättning på Lisas lista...

Jag är trött på att ständigt vara trött.
Jag är trött på att aldrig vara helt ledig
Jag är trött på att halva lönen går till hyran
Jag är trött på vintern
Jag är trött på att varje dag behöva bråka med mitt cykellås
Jag är trött på att jag aldrig tar tag i akvarium situationen
Jag är trött på att jag inte har matchande strumpbyxor när jag berhöver de
Jag är trött på att Linda ständigt utmanar mig

Det känns rätt bra att få avreagera sig lite :)

Heja Halmstad!

Nu ska ni få höra.
Björn är som alla vet ett hockeyfreak. För honom handlar allt om hockey... det går inte en dag utan hockey.

Igårnatt vaknade jag vid sjusnåret (?) av att han vrålade ut "Heja Halmstad" och sedan började han sjunga hejaramsor. Gissa om jag blev livrädd!!


När jag sedan berättade vad han gjort under natten blir han väldigt stolt över sig själv! "Det var bra gjort utav mig, haha"
Pucko...

RSS 2.0